Otroška pravljica Gora, ki je ujela oblak – Tjaša Ravnikar

26,99  z DDV

Prva slovenska umološka otroška pravljica “Gora, ki je ujela oblak”, avtorice mag. Tjaše Ravnikar, podpira razvoj pozitivnega samogovora in samozavesti tako pri otrocih kot starših. Iskriva pripoved bo malim, mladim in tudi tistim večjim umologom pomagala najti svojo vrednost, prikazala nov vidik prepirov ter osmislila različne življenjske situacije na humoren način. Pravljica je spisana in oblikovana na način, ki upošteva otrokov odraščajoči um. Spisana je terapevtsko, vključuje elemente NLP- ja, upošteva pravila našega uma in vidik mirnega reševanja sporov. Starše uči prijetne in ustrezne komunikacije z otrokom, otroke pa lastne vrednosti in zdrave samopodobe.

Ob nakupu pravljice prejmete tudi E – PRIROČNIK ZA STARŠE IN ZABAVNE NALOGE ZA OTROKE, kjer so na enem mestu zbrana vsa navodila za branje in uporabo, priporočila, usmeritve in naloge.

Kategorija:

 

 


Prva slovenska umološka pravljica za otroke

 

Gora, ki je ujela oblak je knjižni prvenec zbirke Umologi (2021) in je plod izkušenj dela s starši in otroci. Pomaga pri kvalitetni in prijetni komunikaciji z otrokom – zato, dragi starši in skrbniki, ne bodite presenečeni, če boste poleg vseh prednosti knjigice ugotovili tudi, kako veliko naredi za vas. Predvsem pa je to knjiga, ki pomaga otroku postati zdrav in samozavestni odrasli.

Zakaj je prva umološka knjigica v Sloveniji tako zelo posebna in drugačna od drugih pravljic?

 1. Naslavlja vse aktualne teme in problematike današnjega časa
  Vsak lahko v družbi opazi porast nehotenih stanj in dogajanj kot na primer fizično nasilje, psihično nasilje, verbalno nasilje, komunikacijski izzivi, neprimerno izražanje, žalitve, zaostrovanje sporov, neslišanost, nerazumevanje, nestrpnost, tekmovalnost, sovražnost itd., katera ne le da moramo, ampak smo jih tudi dolžni čimprej in pravilno nasloviti.
 2. Knjigica vsebuje vkodirano namero, ki našim možganom sugerira sporočilo:
  »Kar hočemo, se lahko zgodi, če hočemo dovolj. Morda se ne bo zgodilo TOČNO TAKO kot pričakujemo ali si zamišljamo, ravno zaradi tega pa bo morda končna izkušnja še toliko boljša.«
 3. Starše uči pravilne komunikacije z otrokom in temu primernega načina razmišljanja.
 4. Otroku prikazuje primeren način komunikacije in ga vzpodbuja k pozitivnemu načinu  mišljenja in razmišljanja
 5. Je knjigica, ki raste z otrokom.
  Uvod in zaključek lahko beremo plodu že v času nosečnosti, kratkohlačnikom izpuščamo določene dele dvogovora gore in oblaka, v celoti pa je knjigica zanimiva tudi 12 + letnikom
 6. Ob nakupu knjigice prejmete še e- priročnik za starše in zabavne naloge za otroke, kjer imate na enem mestu zbrana vsa navodila, priporočila, usmeritve in naloge.

 

Knjigica zagotovo presega navadno branje, saj nam omogoča širok nabor možnosti njene uporabe. Lahko jo zgolj prebiramo, lahko pa iz nje nastane tudi cel projekt, ki vključuje vso družino. Pomaga nam izboljšati komunikacijo znotraj družine, izboljša in pomaga razumeti pomembnost samogovora ter hkrati spodobno in kvalitetno komunikacijo preko nas raznaša tudi drugod. Vse izpostavljeno pa ključno soustvarja našo (odraslo in otrokovo) samozavest in pozitivno samopodobo ter pozitiven notranji dialog (samogovor).

 

Spoštovani starši, dedki in babice, strici in tete, pedagogi in vzgojitelji… Spoštovani vsi, ki ljubite življenje in cenite otroke:

Kljub vsemu obilju  ne moremo mimo dejstva, da so danes naši otroci v nezavidljivem položaju. Pa če to utemeljimo s tem, da je morda obilja preveč, kjer za to ni potrebe in premalo, kjer bi ga moralo biti; večina otrok in odraslih je namreč še vedno čustveno podhranjenih. Ali pa s tem, da tehnologija uravnava naš čas in vsakdan.  Staršem krade čas za svoje otroke, otrokom pa krade čas brezskrbnega in družabnega otroštva, kot smo ga poznali sami.

Pereča problematika v današnjem času, kot je:

 • naraščajoče stiske pri otrocih in mladostnikih;
 • porast psihičnih težav pri otrocih, porast strokovnih obravnav in diagnoz;
 • porast nasilne komunikacije in nasilnega vedenja;
 • več nujnih psihiatričnih obravnav otrok in mladostnikov;
 • porast samomorilnih mislih med mladimi;
 • neznanje in nezmožnost zdrave in pravilne komunikacije z otroci;
 • porast razvez in stisk otrok ob razvezah staršev;
 • neznanje in nezmožnost prilagajanja aktualnih tem odraslih pred otroci in pravilno zastavljeni pogovori o tem…

… vse to in še več nakazuje, da je čas, da otrokom nudimo primerno podporo in zagrizemo v zavestno starševstvo. 

 

O pravljici:

 • temelji na premišljeno spisani vsebini, ki upošteva otrokov celostni razvoj in razvoj otroških možganov;
 • vsebina je ustrezna oziroma primerna za širšo starostno skupino (vse od rojstva do 12.leta starosti);
 • osvetli področje (nenasilne) komunikacije in sporov;
 • vsebina predstavlja pravilno in prijetno komunikacijo (samogovor, starš – otrok, otrok v družbi);
 • vsebina podpira razvoj pravilnega samogovora, s tem pa posledično zdrave samozavesti in samopodobe;
 • otroka vzpodbuja k občudovanju narave in raziskovanju okolice;
 • prijetno stimulira otrokov miselni aparat.

Njena vsebina, sugestije in skrbno izbrano besedišče so zaklad, ki ostane. Za vedno.

Pravljica, ki vas bo zagotovo nasmejala, skriva v sebi pravi zaklad. Podzavestno vas namreč uči prijetne komunikacije, pravilnega samogovora, izbiranja pravih besed, ki jih otroški možgani ljubijo in potrebujejo ter jim tako omogoča razumeti njihovo pravo vrednost.

“Ta pravljica je odlično orodje, da starši usvojijo znanja, ki si jih otroci zaslužijo.”
(avtorica mag. Tjaša Ravnikar, krizna manegerka odnosov in ustanoviteljica Umologije – medicine misli )

Podrobnosti o izdelku:

 • Zbirka Umologi (2021)
 • Jezik: Slovenski
 • Leto izida: 2022
 • Število strani: 32
 • Mere izdelka: 230 x 230 mm
 • Vezava: Trda
 • Avtor: Mag. Tjaša Ravnikar

Uživajte ob prebiranju zabavne dogodivščine!

 

O avtorici:

Avtorica knjige je mag. Tjaša Ravnikar umologinja, krizna manegerka odnosov in ustanoviteljica Umologije – medicine misli.  Bogate izkušnje iz svoje klinične prakse povzema za namen ustvarjanja in poučevanja na področju dela s pari, starši in otroci. Vpogled v stiske in potrebe na omenjenih področjih delovanja so neprecenljiv in nepogrešljiv vir ustvarjanja kvalitetnih in uporabnih vsebin. Več o avtorici si lahko preberete tukaj.