Zasloni, nevarna in rušilna oblika zasvojenosti

Kategorija:

Še vedno se ne zavedamo dovolj, kakšen vpliv ima na nas zaslonska tehnologija in naprave nasploh.

O tem še danes ne razmišljamo zavestno in ne delujemo premišljeno. Tako se hočeš nočeš prepuščamo takšnim in drugačnim aparatom, no, smo se…morda bo zdaj končno kaj drugače.

 

 

V zadnjem obdobju nas je namreč pretreslo kar nekaj dogodkov, kateri so nam tako in drugače dali vedeti, da bomo tej temi morali nameniti nekaj več časa in pozornosti. K temu zavedanju pa so nas spodbudili – mladi.

Nekaj najbolj samoumevnega nam je, da vsakodnevno uporabljamo telefone, računalnike in gledamo TV. Ne zavedamo pa se visoke cene, ki jo posredno ali neposredno plačujemo mi sami in predvsem naši mladi. Ne rabimo biti znanstveniki, da prepoznamo drastične spremembe v življenju mladih. Po eni strani imajo vse, po drugi pa njihove stiske in težave eksponentno naraščajo.

Zaslonska tehnologija je najbolj nevarna in rušilna oblika odvisnosti. Poleg tega, da se je polastila vseh področij naših življenj, od dela pa do zvez, je še najbolj zaskrbljujoče, kako temeljito je prepredla in že preobrazila življenja naših najmlajših.

Zaskrbljujoče je dejstvo, da danes skoraj ni več mladih, ki bi poznali življenje brez ekranov. Brez novodobnih pripomočkov se ne znajdejo več. Ekrani in trendi, ki vejejo z njih, v popolnosti uravnavajo in usmerjajo njihova življenja.

Zaskrbljujoče je, da so vajeti nad našimi otroci prevzele “nevidne” sile in lažne podobe, ki jih vodijo v nerealna pričakovanja. 

 

 

Predavanje “Zasloni, nevarna in rušilna oblika zasvojenosti” vam bo dostavilo celosten pregled problematike izpostavljenega področja, ponudilo način mišljenja, ki bo olajšal vašo starševsko vlogo in praktične nasvete, kako zopet prevzeti “starševske vajeti”.

Predstavili vam bomo glavne 4 točke, ki dokazujejo, da se naši otroci prekomerno vežejo na zaslone, na tujo identiteto, na namišljeno identiteto. Izvedeli boste, kako se to kaže v praksi in kaj se skriva v ozadju. 

 • kaj se dogaja z njihovimi možgani ob uporabi zaslonov?
 • kaj pomeni “vsebinsko prehitevanje”? 
 • kateri so vsi vplivi ekranov na naše mlade?
 • kdo je odgovoren za naraščanje stisk mladih? Kdo mora prevzeti odgovornost?
 • kaj v resnici potrebujejo otroci in mladi? 
 • kakšen pomen in vpliv imajo družbena in socialna omrežja na naše mlade?
 • kaj lahko starši naredimo za svoje otroke?

 

Starši, kaj boste naredili za to vi?

 

Na predavanju vam bom predstavila ključne zakonitosti človekovih možganov, posebnosti mladih možganov in dejstva, ki vodijo do…

 

“Zaradi vsebin na telefonih so identificirani, in zaradi tega umirajo. Umirajo zaradi igric na telefonih in računalnikih. Zakaj? Ker se streljajo v realnosti.” 

 

Zavzemam se za odkrite, neposredne in oprijemljive pogovore.

Opisano problematiko je treba nasloviti in ne misliti, da so vse stvari le tam zunaj in da se vas ali vaših mladih ne tičejo. Imate telefon? Imate računalnik? Imate doma TV?

 

 

 

 

Še nekaj tehničnih podatkov o dogodku:

 

 • Način srečanja: v živo v naših prostorih na Vodovodni 99 v Ljubljani
 • Oblika dogodka: predavanje (vključuje praktične in uporabne prikaze iz prakse)  
 • Kdaj: V torek, 13.6.2023 ob 17:00h
 • Trajanje: 2,5 ure (150 min), PREDVIDEN zaključek ob 19:30h  (predavanje z vključeno pavzo med 17.00-19.00h, zadnjih 30 min V&O)
 • prigrizek in pijača vključeni v ceno
 • Cena: 55,00€ z DDV 

Potrdilo o plačilu delavnice je vaša vstopnica za udeležbo. Prejmete ga po opravljenem nakupu v naši spletni trgovini.

 

Pridite.   

Dobrodošli. 

Se vidimo,
Tjaša

 

O vaši gostiteljici: 

Mag. Tjaša Ravnikar, ustanoviteljica Umologije in krizna managerka na področju odnosov.  Več o Tjaši na: www.tjasaravnikar.si

Opozorilo: Vsa vsebina je intelektualna lastnina in avtorsko zaščitena. Vsakršno nedovoljeno kopiranje, posredovanje, predvajanje vsebin, informacij, gradiva ali drugih elementov delavnice je lahko sankcionirano. Iskreno se vam zahvaljujemo za razumevanje in spoštovanje dela ter truda.

55,00  z DDV