Področja delovanja

Prepričani smo, da ste že toliko vsega videli, slišali in prebrali, da na temo uspeha, osebnostne rasti, popolnega partnerstva, idealnega starševstva, zdravja in idealne telesne teže, sreče, denarja in dela…, da bi zdaj že zagotovo morali biti »najboljša različica sebe, prava dobrota in poduhovljenost v najbolj idealni in čudoviti podobi, s popolno družino in idealnim življenjem, s stotimi milijoni na računu, odličnega in brezhibnega zdravja, vsak dan prekipevali od sreče ob boku idealnega partnerja itd.«.

Že imate vse našteto? 

Še ne? 

Vredno razmisleka, kajne?
Vam ni namenjeno?

Delate kaj narobe? 

Ali pa vam le niso bile posredovane točne in pragmatične vsebine. 

Umologija trenira vaš um, da začnete upravljati sami s seboj in prenehate iskati odgovore in poti tam, kjer jih ni. Znanja, ki jih treba obuditi, zaupanje… orodja, ki jih imamo že vgrajena v sebi…vse to dosežete s pomočjo umologije. Premišljene vsebine, krojene po vaši meri so točno tisto, kar potrebujete za suvereno upravljanje s svojim življenjem.

Individualno

Vsebine, ki služijo vsakemu posamezniku na njegovi življenjski poti, kjerkoli se že nahaja.

Odnosi in partnerstvo

Vsebine za vse (ne)pare in vse, ki vas karkoli zanima področje odnosov.

Starševstvo in družina

Vsebine za starše, skrbnike, pedagoge, bodoče starše in vse, ki vas zanima področje vzgoje, izobraževanja, družine in razvoja otrok.

Mladostnik

Vsebine za tiste mladostnike, ki iščete svoj prostor pod soncem.

Delo in denar

Vsebine za vse, ki se srečujete z vprašanji in izzivi na področju dela.

Živali in otroci

Vsebine, ki prikazujejo pravo in neprecenljivo vrednost otrok in živali.

Gospodarstvo

Vsebine prilagojene gospodarstvenikom in podjetnikom.

Največja vrednost umologije se skriva v tem, da aktivno soustvarja našo individualno in skupno prihodnost. Njeno miselno izhodišče je, da je le zadovoljen posameznik lahko kvaliteten in zdrav član, ki ustvarja zadovoljno in zdravo družbo. Družbo, kjer stiska ni pravilo in kjer se prepoznava vrednost najmlajših, najstarejših in tistih, ki zaenkrat še nimajo enakovrednega glasu. 

Ključne spremembe vzpodbuja na področjih vzgoje in izobraževanja, saj vsi vemo, da iz malega raste veliko. Predpogoj tega je, da odrasel človek vzpostavi ravnovesje in posledično zadovoljstvo v svojem bivanju. Oboje pa neizogibno vodi v spoštovanje in poklon zadovoljnim starostnikom.

Vizija, ki si jo umologija drzne napovedati:

Bolnišnice bodo postale zdravilnice:

Bolnišnic se ljudje ne bodo več bali. Zavedali se bodo, da jih tam čaka popolnoma prenovljen sistem, ki s svojo celostno obravnavo ne zdravi, temveč na novo pri vsakem posamezniku vzpostavlja ravnovesje in posledično zdravje. Odnosi bodo strpni, razumevajoči in topli. Kot najboljša domača oskrba, le da si bodo mnogi celo želeli preizkusiti prijeten luksuz, ki ga bodo nove hiše zdravja nudile.

Šolska učilnica bo postala narava, odnos in živa in neživa bitja okolja:

Končno bomo ugotovili, da se zgodovina ponavlja zgolj zato, ker jo tako vztrajno in neumorno kopičimo v glavah naših najmlajših. Razumeli bomo, kako deluje človeški um ter kako z njim končno optimalno upravljati. Tako, kot si naši najmlajši zaslužijo. Varno, strpno, z ljubeznijo in čudenjem.

Domovi za ostarele bodo postali vrhunski hoteli:

Starost se bo zopet spoštovala. In ker bomo dosegali visoke starosti, bo še kako pomembno, kako jo bomo preživeli. Enote, v katerih bodo bivali starostniki, jim bodo odrasli zavidali. Kot najbolj luksuzen hotel, ki si ga sploh lahko zamislite v najbolj divjih predstavah. Po lastni izbiri bodo živeli v teh nadstandardnih skupnostih, saj jim bo neobremenjeno druženje neprestan vir užitka in prijetnosti. Tako se bodo celo življenje, do zadnjih trenutkom imeli veseliti še vsega, kar prihaja. Veselili se bodo vsakega trenutka in ko bodo postali že zares utrujeni, se bodo odločili za slovo. Smisel, ki bo na novo vzklil v “starostnikih”, bo neusahljiv vir navdihov, misli in idej, ki bodo neprestano doprinašali in bogatili svet odraslih ter najmlajših.

Prava vrednost se bo izkazovala vsej flori in favni.