Umologija

Človek se skozi čas spreminja, se razvija in osebnostno “nadgrajuje”. Ne glede na to – evolucijsko gledano – kako daleč je že prišel, pa še vedno razmišlja o enih in istih vprašanjih njegovega obstoja.

Človek kljub vsem napredkom še vedno ni našel odgovora na vprašanje, kaj je bilo prej. Kura ali jajce?

Danes smo zahvaljujoč vsem novim znanstvenim in neznanstvenim odkritjem vsem manjkajočim odgovorom bližje kot kdajkoli prej. Res pa je, da smo si posledično začeli postavljati nova.

Eno takšnih na primer sta misel in notranji dialog. Kaj je misel? Kje vznikne? In s kom se pravzaprav pogovarjamo, ko vodimo notranji dialog? 

Vsa ta nova vprašanja, ki so jih rodili novi časi so najverjeteneje ključna pri iskanju odgovorov, ki nam ne dajo miru že od nekdaj. Seveda pa moramo najprej najti odgovor prav nanje. 

Dobrodošli na potovanje in spoznavanja življenja skozi prizmo  Umologije. Uživajte v raziskovanju ustvarjenih vsebin, iskanju odgovorov na ta in še mnoga druga zanimiva vprašanja in se hkrati na praktičen in zabaven način naučite spremljati, prepoznavati ter upravljati s svojimi mislimi. One so začetek in konec, so izhodišče vsega. 

Ujemi misel

Ujemi misel je krovni projekt, s katerim si je Umologija zadala cilj, da vam predstavi novodobna dognanja več področij in vam jih predaja na kar se da uporaben način. Projekt zajema z letošnjim letom načrtovano turnejo predavanj in delavnic na vseh javnih in zasebnih institucijah, kjer bomo na praktičen in zabaven način prikazali in predali na enem mestu zbrana novodobna (spo)znanja o človeku na nov način. 

Umologija ni suhoparno gradivo, temveč je predmet, je gibanje, je praksa, je način mišljenja. Zato se prepustite in si dovolite širiti miselne okvirje, opuščati stare dogme in radirati omejujoče mite. Ker najverjetneje poznate tisto, da na dveh stolih se ne da sedeti, je čas, da se odločite.

Izberite novo in izpustite staro in prežvečeno. Napredki in premiki so vedno stvar novitet, mi pa nič več ujetniki omejenih predstav in znanj. Stopite na pot spoznavanja samega sebe, raziskovanja svojih neomejenih sposobnosti ter se končno naučite upravljati sami s sabo. Upravljati s svojimi mislimi pomeni prevzeti nadzor, da tega z vami ne počne nekdo drug. 

ALI VESTE, DA SE NAM VSAK DAN V GLAVI ZAVRTI PRIBLIŽNO 100.000 MISLI? IN DA SE JIH KAR 70% TEGA IZ DNEVA V DAN PONAVLJA?

To dejstvo v vas zagotovo prebudi zavedanje, da je svet misli ogromno in še neraziskano področje. V njem se namreč skriva tisti potencial, katerega iščemo in po katerem vsi hrepenimo. 

Pomembno je, da se mu posvetimo. Dovolite, da vam umologija pokaže pot.